Ο καιρός      Περισσότερα
Επισκέπτεστε τα Γιάννενα και θέλετε να ξέρετε τι καιρό κάνει;

Παίζει ο ΠΑΣ την Κυριακή και θέλετε να δείτε αν το γήπεδο θα είναι εντάξει ή λάσπη;

Ετοιμάζεστε για τριήμερο στις παραλίες με τον άλσο και φοβάστε μη σας βγει ξυνό (και βρεγμένο);

Για όλα τα παραπάνω και για ένα σωρό ακόμη καλούς λόγους, η πρόγνωση του καιρού είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει την πρόγνωση για 2-3 μέρες με αρκετά καλά ποσοστά επιτυχίας. Εμείς στο tzedes.com μπορεί να μην κάνουμε προγνώσεις, συλλέξαμε όμως τα καλύτερα links για καιρό που να αναφέρονται στα Γιάννενα ή στην Ελλάδα και σας τα δίνουμε στο πιάτο (έστω, στην οθόνη).

..::tzedes.com::..
 

- Πρόγνωση Καιρού Περιοχής Ιωαννίνων, από το Μετεωρολογικό Εργαστήριο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Λίγα στοιχεία, αλλά to the point.

- Σύστημα Ποσειδών, από το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Εθνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών. Το καλύτερο, μακράν του δευτέρου. Απειρα στοιχεία, πολύ επιστημονική ανάλυση. Το μόνο κακό είναι ότι δεν δίνει πρόγνωση, πρέπει να την κάνετε μόνοι σας, αλλά μη μασάτε. Μετά από μερικές χρήσεις, θα μάθετε και απλή μετεωρολογία :-)

- Ο Καιρός στα Γιάννενα τις επόμενες 5 ημέρες, από το excite.com (για 3 μέρες είναι τσεκαρισμένο, πέφτει μέσα) και από το accuweather.com (έχει και 10ήμερη πρόβλεψη αλλά για τον καιρό στα Γιάννενα, 10 μέρες είναι αιωνιότητα).

- Δελτίο Καιρού, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

- Αυτά είναι τα επιστημονικά, ας δούμε και κάτι άλλο. Παλιότερα δεν υπήρχαν ούτε τηλεοράσεις, ούτε ραδιόφωνα για την ενημέρωση, ούτε υπολογιστές για να βοηθούν τους μετεωρολόγους. Κάπως έπρεπε, όμως, να ξέρουν ή να υπολογίζουν τον καιρό οι άνθρωποι. Κάθε ένας λοιπόν, έκανε διάφορες παρατηρήσεις και γινόταν ένας πρακτικός μετεωρολόγος. Πολλές από αυτές τις "πρακτικές" μεθόδους πρόγνωσης διασώζονται και σήμερα, ειδικά στα χωριά μας. Στο δικό μου χωριό, ας πούμε, λένε ότι αν τσιμπάν οι μύγες, θα ρίξει καρέκλες! Από δικές μου παρατηρήσεις, δεν έχουν και άδικο...

Επειδή λοιπόν είναι κρίμα να χαθούν με τα χρόνια αυτές οι μέθοδοι, αν έχετε καμία υπόψη, παρακαλούμε στείλτε e-mail στο admin@tzedes.com για να τις συμπεριλάβουμε εδώ. Ετσι, πιστεύουμε θα είναι ολοκληρωμένη μια πρόγνωση. Αν δηλαδή ο Ποσειδώνας πιο πάνω δείχνει βαριά νέφωση, ανέμους 7 μποφώρ ΚΑΙ τσιμπάν κι οι μύγες, τότε είναι σίγουρο οτι έρχεται καταιγίδα!

Επίσημοι Χορηγοί


< Αρχική | Επικοινωνία | Forum >