Τι είναι το μπέχο e-mail      Πώς γίνεται;
Το μπέχο e-mail είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: μπέχο! Είναι μια δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομίου με web-based interface, μπορείτε δηλαδή να ελέγχετε την αλληλογραφία σας, να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα από οπουδήποτε στον κόσμο, συνδεόμενοι απλώς με το www.tzedes.com.
 
Βεβαίως, θα πείτε, "και άλλοι τα προσφέρουν αυτά, γιατί να εγγραφούμε εδώ;" Μα γιατί εμείς σας δίνουμε TO όνομα! Είναι ίδιο να έχετε ηλετρονική διεύθυνση π.χ. myname@otnanaicompany.com ή myname@kapoia_amerikanikh_etairia.com και ίδιο να έχετε myname@mpexo.tzedes.com ; Οχι, πείτε, είναι το ίδιο; Αμ δεν είναι :-)
 
Σεβόμενοι (αν μη τι άλλο) τις λαϊκές ρήσεις
Το tzedes.com για να προσφέρει την μπέχο αυτή υπηρεσία, χρησιμοποιεί άλλη μια μπέχο υπηρεσία, αυτή της everyone.net. Αυτό σημαίνει ότι το interface είναι στα αγγλικά και οι διαφημίσεις που θα βλέπετε (ελέω μπέχο) είναι κι αυτές ως επί το πλείστον αμερικάνικες.
 
Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό, αξίζει όμως να πούμε ότι επιλέξαμε την everyone.net γιατί όσον αφορά το interface, όλοι μας λίγο πολύ σιαπέρουμε λίγα αγγλικά (me you bed κλπ), όσον αφορά τις διαφημίσεις, αυτές δεν είναι και πολύ ενοχλητικές καθώς τα παράθυρά τους ανοίγουν πίσω από το παράθυρο το οποίο χρησιμοποιείτε.
 
Επειδή όμως αυτά τα πράγματα δεν είναι και πολύ σόι (όποιος θέλει να δει το e-mail του, θέλει να δει το e-mail του και όχι διαφημίσεις), την ψάχνουμε τη δουλειά και μόλις βρούμε κάτι καλύτερο ή κάτι στο πιο ελληνικό, θα μεταφερθούμε εκεί. Αν εσείς γνωρίζετε κάτι επ' αυτού, παρακαλούμε διαφωτίστε μας στο admin@tzedes.com.
"όπου μπέχο τρέχω" και "μπέχο, όσο
αντέχω", σας προσφέρουμε την δυνατότητα  Μερικές συμβουλές χρήσης
να έχετε ένα τζέδικο όνομα στην ηλεκτρονική σας αλληλογραφία. Μετά την εγγραφή σας λοιπόν, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση θα είναι της μορφής to_onoma_sas@mpexo.tzedes.com :-)

..::tzedes.com::..

- Κατ' αρχήν, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε τα αληθινά σας στοιχεία κατά την εγγραφή σας στην υπηρεσία (οφείλετε όμως να διαβάσετε την άδεια χρήσης και τις υποχρεώσεις σας). Επίσης, όσο λιγότερες κατηγορίες ενδιαφερόντων τσεκάρετε, τόσο λιγότερα "σκουπιδο-mail" θα λαμβάνετε. Εγώ δεν έχω τσεκάρει καμία και ακόμα (2 μήνες τώρα) δεν έχω δει "σκουπίδια".
- Το μέγεθος του προσωπικού σας mailbox είναι 6ΜΒ, οπότε καλό είναι να το "καθαρίζετε" συχνά, ειδικά αν λαμβάνετε μεγάλα σε όγκο αρχεία.
- Σε κάθε μήνυμα μπορείτε να στείλετε μέχρι 3 συννημένα αρχεία (attachments) με
συνολικό μέγεθος 500ΚΒ. Αυτό σημαίνει ότι αν πρέπει να στείλετε ένα μεγαλύτερο αρχείο θα πρέπει να το "κόψετε" σε κομμάτια μικρότερα των 500ΚΒ. H συμπίεση με κάποιο πρόγραμμα όπως το winzip μπορεί να φανεί χρήσιμη. Εχετε επίσης υπόψη ότι τα απεσταλμένα μηνύματα αποθηκεύονται αυτόματα στον φάκελο "Sent", οπότε αν στέλνετε συχνά συννημένα αρχεία, θα σας "τρώνε" χώρο από τα 6ΜΒ που είναι διαθέσιμα. Καθαρίζετε λοιπόν συχνά τους φακέλους σας.
- Επιλέξτε στον browser σας ως προεπιλεγμένη κωδικοποίηση (default encoding) τα "Ελληνικά (ISO)" για να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα ελληνικά μηνύματα.
- Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση θα είναι yourname@
mpexo.tzedes.com και όχι yourname@tzedes.com.
- Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το μπέχο e-mail, επικοινωνήστε μαζί μας στο mailmastras@tzedes.com.

 

Επίσημοι Χορηγοί


< Αρχική | Επικοινωνία | Forum >